Svoboda nad napadi panike: Pot do sprejemanja, dihanja in osebne rasti

Ko enkrat v življenju doživimo napad panike, se težko popolnoma sprostimo. Običajno se začnemo izogibati prostorom, kjer smo napad doživeli, saj naši možgani povezujejo ta prostor z napadom. Velika verjetnost je, da se bodo napadi panike pojavljali vedno na istem ali podobnem kraju. Morda se sliši smešno, vendar iz lastnih izkušenj povem, da je napad panike lahko tudi BREZPANIČEN.

Kot je dejal Wayne Dyer, ne moremo vedno nadzorovati dogajanja zunaj nas, toda vedno lahko nadzorujemo, kaj se dogaja znotraj nas.

Sprejemanje:

Prva stvar, ki jo lahko storimo, je, da sprejmemo, da smo to mi. Mi smo oseba, ki doživlja napade panike. Takšni smo, in to se nam dogaja, morda z nekim razlogom. Preprosto moramo sprejeti to dejstvo. Ni smiselno, da vztrajamo pri prošnjah Bogu, naj se to preneha, saj se ne bo kar samo od sebe prenehalo. Torej, sprejmimo.

Dihanje:

Druga stvar, ki jo storimo, ko začutimo, da napad prihaja, je, da se čim hitreje osredotočimo le na dihanje. Med napadom občutimo noro razbijanje srca, možgani pa že vklopijo alarm in polagajo besede v naša usta, kot na primer: “Konec je z menoj, umiram, ta trenutek bom padel skupaj…” V tem trenutku moramo kljub vsemu, kar nam možgani govorijo, le globoko dihati in se jim ne pustiti zmesti. Poskusili nas bodo prepričati s besedami “Ne zmorem tega, preprosto bom umrl.” Vendar veste kaj? NE BOSTE! NE BOMO UMRLI!

Osebna rast:

Premagovanje napadov panike zahteva veliko dela na sebi, saj nič, kar se nam je zgodilo v življenju, ni brez razloga. Poglobite se v branje o tem, pogovarjajte se z drugimi, vendar naj napadi panike ne postanejo glavna tema vašega življenja. Če potrebujete pomoč, poiščite jo brez sramu, saj niste edini. Vsak se bori na svoj način. Ključno pa je, da ne obstanete na istem mestu, saj lahko panične napade zelo hitro ‘predelate’ že samo s tem, da ste firbčni. Vprašanja namreč vodijo tudi do odgovorov, kajne?

Napadi panike so lahko zastrašujoči, a s pravilnim pristopom jih lahko premagamo. Sprejemanje, osredotočanje na dihanje in osebna rast so ključni koraki na tej poti. Ne dovolite, da vas napadi panike nadzorujejo. Namesto tega prevzemite nadzor nad svojim notranjim svetom in se osvobodite teh omejitev.

Vztrajajte v sprejemanju, dihajte v pogum, osvobodite se in letite proti osebni rasti.

M.L

guest

0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej komentarje

Prejšnja objava

Naslednja objava

Discover more from Personal Growth: Tips for a Healthier Mind and Body

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading